0
0
Alpha Industries - історія успіху американського бренду

Alpha Industries - історія успіху американського бренду

Близько 60-ти років зльотів і падінь, шлях від ризикованої задумки нікому невідомого бухгалтера до міжнародного визнання і мільйонних продажів бренду... На сьогоднішній день компанія Alpha Industries – живе втілення успішно реализовано «american dream», лідер у сфері випуску одягу в стилі мілітарі. Про минулому і сьогоденні бренду більш детально ми розповімо в нашій статті.

Офіційне відкриття і неофіційна передісторія

1959 – саме цей рік став офіційною датою заснування компанії Alpha Industries. В місті Ноксвілл, штат Теннессі (Америка) запрацювало невелике підприємство з пошиття військового одягу, що займало підвал однієї з місцевих фабрик і складалося з пари швейних машинок і кількох осіб. Що ж спонукало його лідера, звичайного бухгалтера Семуеля Гелбера відкрити свій бізнес і кардинально змінити рід діяльності?

Історія почалася кілька років тому, в той час, коли Гелбер працював бухгалтером у якогось Роберта Лейна – власника Tags Superior – підприємства, яке спеціалізувалося на випуску амуніції для пілотів ВПС (США). З невідомих причин Лейн часто закривав це підприємство і відкривав в інших містах під новою назвою. Те ж сталося і в 1957 році, коли він відкрив фабрику в тому самому містечку Ноксвілл. А зовсім скоро Лейна звинуватили в дачі хабара представнику міністерства оборони і назавжди заборонили угоди з державними відомствами. Чим він займався далі – невідомо, але Семуель Гелбер виявився гідним продовжувачем бізнесу, відкривши нині відому на весь світ компанію.

Дорога до популярності Alpha Industries

Контракт від Міністерства оборони США був отриманий, як і дозвіл на виготовлення курток для американських військовослужбовців (у тому числі і на культові моделі – льотну куртку МА-1 і парку N-3B). Але невеликий і нікому невідомий бізнес міг би прогоріти, якщо б не війна у В'єтнамі, яка спалахнула в 60-х роках ХХ століття. Армії США необхідна була достатня кількість амуніції, і уряд США звернувся за допомогою до маленьких фірм, серед яких була і Alpha Industries. Такі фірми об'єдналися в конфедерацію, допомагали один одному кадрами і технікою, щоб забезпечити безперебійне та ефективне виробництво військового одягу. Завдяки цьому, до кінця 60-х компанія Гелбера займала вже чотириповерхову будівлю фабрики.

У 70-ті роки розширення продовжувалося, адже від міністерства оборони США надійшов наказ забезпечити кожного солдата повним комплектом обмундирування. Розквіт Alpha Industries досяг такого ступеня, що в 1980-х роках для виробництва кожного типу куртки було виділено окрему будівлю, а в рік випускалося близько 550 тисяч моделей. До світової популярності залишалося всього трохи, і їй чимало посприяли закінчення війни у В'єтнамі, і подальша мода на одяг військового стилю в повсякденному житті. Внаслідок цього компанією було прийнято рішення щодо виходу на комерційне виробництво.

Одяг для комерційного ринку нічим не відрізняася від військового, і, щоб внести хоч якусь різноманітність, на внутрішній лейбл продукції, призначеної для звичайних громадян, нашивалися три смужки. Надалі вони стали логотипом бренду компанії. У 1990-х роках холодна війна припинилася, а державні витрати на військово-промисловий комплекс значно урізалися. Так, Alpha Industries остаточно вийшла на цивільний ринок.

Переваги одягу від Alpha Industries

Мілітарі-стиль, який завжди в тренді, незалежно від віянь моди, найвища якість і багатий асортимент як чоловічого, так і жіночого одягу – 3 складові популярності бренду. І якщо з першою і третьою все зрозуміло, то про якість використовуваних матеріалів варто розповісти детальніше. Куртки Alpha Industries виготовлені з міцних зносостійких тканин, що забезпечують комфорт і надійність незалежно від кліматичних умов. Вологостійкі, вони не продуваються і зберігають тепло при будь-якому «мінусі», американські куртки і парки підійдуть як байкерам і мандрівникам, практичність одягу для яких стоїть на першому місці, так і просто людям, що цінують зручний, але в той же час стильний одяг.

Культова класика Alpha Industries - парка N-3B

Парка N-3B Alpha Industries Ціна зі знижкою – 4875 грн

Парка N-3B або ж snorkel parka (snorkel англ. – трубка) використовувалася в американській армії ще у далекому 1950-му році в якості уніформи для самих жорстких погодних умов. Свою другу назву ця модель отримала завдяки капюшону, що застібаєтьсятаким чином, що можна закрити все обличчя. Вперше капюшон такого типу був використаний саме в парці N-3B. За багато років дизайн і технологія виготовлення моделі не зазнали значних змін (хіба що покращилися відповідно до нових досягнень). І сьогодні парка являє собою стильну нейлонову куртку з капюшоном з штучного хутра, двома кишенями знизу і двома діагональними кишенями в області грудей, а також теплою поліестеровою підкладкою.

На дану модель зараз діє знижка -25%. Придбати цю модель, а також інші оригінальні моделі легендарного американського бренду Alpha Industries ви можете в шоу-румі «Custom Culture» за адресою пр-т Степана Бандери, 6 або в нашому онлайн-магазині

Продаж мотоциклів
Одяг та аксесуари
Наші роботи