0
0
Консервація мотоцикла на зиму

Консервація мотоцикла на зиму

З приходом пізньої осені стає ясно, що виїжджати на мотоциклі більше не доведеться. А значить настав час подбати про свого «залізного коня», подумати про його безпеку і закрити гаражні двері на замок. 

Як підготувати мотоцикл до зими?

Правильна підготовка мотоцикла до зберігання включає декілька етапів, які передбачають заміну деяких матеріалів, в тому числі масла, гальмівної рідини. 

Попередній етап. Обов'язково промийте і просушіть поверхні, особливо лобове скло мотоцикла і фари. Відмити муміфіковану мошку набагато складніше, ніж свіжу. За зиму органіка розкладається і виділяє речовини, які пошкоджують лак.

Для того, щоб ваш мотоцикл гарантовано пережив зиму без пошкоджень, захистите його від впливу вологи та холоду. Не забудьте про антифриз. Сухість і провітрювання – це безпека. Додайте ще кілька етапів:

  1. Законсервируйте паливну систему. У паливі міститься волога. При зміні температур там утворюється конденсат. Подумайте про якісний антифриз. Пам'ятайте: не можна зливати з системи охолоджуючу рідину перед зберіганням! Перевірте мінімальні зимові температури вашого регіону.
  2. Законсервируйте циліндро-поршневу групу. Моторне масло містить присадки, що випадають в осад. А циліндри завжди сполучаються з вологою атмосферою через один з клапанів. 
  3. Подумайте про зберігання двигуна і підвіски. Обов'язково викрутіть свічки. В отвори, з яких вийнято свічки, рівномірно розпиліть засіб, що створює антикорозійну плівку. Проведіть заміну мастила у всіх частинах підвіски і мотору. 
  4. Законсервируйте поверхню. Незахищені лакофарбові покриття, хром і гумові прокладки зазнають пошкоджень. Якщо їх не захистити, навесні буде потрібно заміна. Особливо страждають рухомі частини, наприклад, пера вилки, замок. Накриття поверхні чохлами на зимівлю – тема спірна. Оскільки в деяких умовах накриття утримує вологу. 
  5. Перевірте гумові та пластикові елементи. Пройдіться по проводці, сідлу, прокладкам силіконовим спреєм, який можна придбати в спеціалізованих магазинах. Такі дії захистять проводку від гниття і продовжать деталей життя.
  6. Подбайте про колеса і їх зберіганні. Щоб гума не псувалася, трохи спустіть тиск в шинах або розмістіть ваш мотоцикл піднесеним, так, щоб колеса не стикалися з підлогою. Так ви виключите можливість деформації шин та корду.
  7. Заряджайте акумулятор раз в місяць.

Залили антифриз, пройшли всі етапи підготовки? Тепер можна дістати свою добірку фільмів, книг і форумів про мотоцикли і піти в сплячку, закривши двері гаража на замок. А перед сезоном обов'язково не забудьте: 

- Замінити масло в моторі (наприклад, пройти ТО в майстерні)

- Перевірити привід (ремінь, ланцюг)

- Перевірити гумові деталі (гальмівні шланги, приводні ремені)

- Зарядити акумулятор.

Скільки коштує консервація мотоцикла на зиму?

Якщо самим законсервувати байк не вийде, кличте хлопців з майстерні Custom Culture. Усі ціни включають в себе матеріали та виїзд по Києву.  

Ціни на консервацію байка або кастоми на зиму можна знайти тут. Повна консервація мотоцикла обійдеться в 2900 грн. Можна підготувати окремо:

- консервація паливної і циліндропоршневої системи - 1550 грн;

- безконтактна мийка та консервація лакофарбових покриттів, гумових деталей, хрому, шкіри - 1550 грн. 

Є комбінована послуга, що включає консервацію на зиму і підготовку до сезону. Після консервації ми можемо взяти акумулятор клієнта на діагностику і підтримувати його функціональність до початку сезону (300 грн). Потім навесні безкоштовно доставити байк в майстерню Custom Culture для проведення ТО (від 3500 грн до 7000 грн). Бонус - знижка 10% на всі озвучені послуги. 

Вартість комбінованої послуги складе від 6700 грн до 10200 грн. А сума знижки для клієнта - від 670 грн до 1020 грн. Плюс безкоштовна доставка на ТО. Стандартна вартість евакуації становить 900 грн.

На закінчення хочемо побажати всім вдалої зимівлі. Ви можете замовити наші послуги за телефоном. Залиште заявку, ми подбаємо про ваш улюблений мотоцикл! 

Продаж мотоциклів
Одяг та аксесуари
Наші роботи